Поліція Бельгії показала вилучені 1,5 млн євро у корупційній справі в Європарламенті

фото
Середа, 14 грудня 2022, 18:36

Поліція Бельгії підтвердила вилучення 1,5 млн євро готівкою у корупційній справі, в якій фігурують члени Європейського парламенту, та показала фото вилучених банкнот.

Про це повідомляє "Європейська правда".

На фото, оприлюдненому у вівторок, 13 грудня, в обліковому записі федеральної поліції Бельгії у Twitter, слідчі показали значні суми грошей, знайдені в будинках кількох підозрюваних, у тому числі колишньої віцепрезидентки Європарламенту Єви Кайлі.

"У контексті справи Федеральної прокуратури за підозрою в корупції, спрямованої проти людей, активних у Європейському парламенті, Федеральна судова поліція вилучила майже 1,5 мільйона євро під час обшуків, проведених у регіоні Брюсселя", - йдеться у повідомленні поліції.

Раніше про вилучення такої суми грошей у підозрюваних повідомлялось неофіційно у ЗМІ.

Нагадаємо, у Брюсселі та околицях 9 грудня були проведені обшуки й арешти в межах розслідування діяльності "злочинної організації, корупції та відмивання грошей". 

Згодом стало відомо, що в межах розслідування була арештована одна з віцепрезиденток Європарламенту Єва Кайлі та колишній євродепутат від Італії П'єр-Антоніо Панцері. У неділю чотирьох фігурантів справи включно з Кайлі та Панцері було взято під варту. Крім того, активи Кайлі були заморожені Грецією, її батьківщиною.

Європарламент у зв’язку з розслідуванням призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС, а також усунув з посади підозрювану в корупції віцепрезидентку Кайлі.

Детально про скандал читайте у статті: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.