Влада Фінляндії хоче обмежити ціни на електроенергію для споживачів

Середа, 14 грудня 2022, 19:05

Прем'єр-міністр Фінляндії Марін скликала на понеділок нараду за участю всіх парламентських партій, щоб обговорити стримування цін на електроенергію.

Про це повідомляє Yle, пише "Європейська правда".

Раніше Соціал-демократична партія Марін запропонувала встановити для споживачів стелю цін на електрику у 20 центів за кіловат-годину. Після цього міністр фінансів, лідерка "Центру" Анніка Саарікко, запропонувала Марін скликати нараду за участю і правлячих, і опозиційних партій.

Більшість французів готові економити електроенергію, щоб запобігти відключенням

Марін визнала, що нинішні форми підтримки громадян явно недостатні, і тому потрібні додаткові заходи для стримування зростання цін на електрику.

Міністр економічного розвитку Міка Лінтіля розповів, що його міністерство до понеділка підготує пропозицію щодо пакету заходів, вартість якого становитиме понад один мільярд євро.

Центристам не сподобалося те, що соціал-демократи внесли пропозицію про стелю цін на електрику, не обговоривши її попередньо з партнерами по уряду. 

Лідер опозиційних "Справжніх фінів" Ріікка Пурра, зі свого боку, звинуватила соціал-демократів у популізмі напередодні виборів і заявила, що її партія пропонує подібний захід уже кілька місяців.

Наразі ціна за електрику сягає 60 центів за кіловат-годину.

У середу представник компанії електромереж Fingrid попередив, що найближчими днями може виникнути ризик дефіциту електроенергії, і закликав громадян і далі заощаджувати електрику.

Тим часом, прем'єр-міністр Швеції закликав населення країни до економії для запобігання дефіциту електроенергії.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.