Кулеба про поставку Patriot Україні: все неможливе можливе

П'ятниця, 16 грудня 2022, 17:36

Міністр закордонних справ України прямо не підтверджує згоду Вашингтона передати Україні ЗРК Patriot, проте радить дочекатись офіційного повідомлення Білого дому, заявляючи, що "все неможливе можливе".

Про це Кулеба розповів у інтерв’ю Obozrevatel, пише "Європейська правда".

"Інформація (про рішення США щодо поставки Patriot. - Ред.) є, але право оприлюднювати її залишимо Білому дому. Patriot – це одна з найскладніших історій, з якою всій дипломатичній команді президента Зеленського доводилось мати справу. Можу зараз сказати лише дві речі. По-перше, остання розмова між президентами Володимиром Зеленським і Джо Байденом була дійсно патріотичною, а по-друге, нічого неможливого не буває. Все неможливе є можливим, якщо ретельно над цим працювати", - сказав Кулеба.

Він ще раз наголосив, що слід чекати офіційних повідомлень та висловив упевненість, що "рано чи пізно вони будуть".

Кулеба також сказав у цьому зв’язку, що "яким би складним не здавалося завдання, скільки б часу воно не потребувало, але якщо Україна почне над цим працювати, то вона зрештою досягне свого".

Раніше американські ЗМІ повідомили, що адміністрація президента США Джо Байдена завершує підготовку планів щодо відправки в Україну системи протиракетної оборони Patriot, про що може бути оголошено вже на цьому тижні.

У Білому домі в п’ятницю запевнили, що у новому пакеті допомоги від США для України будуть присутні засоби протиповітряної оборони.




Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.