Прем'єр Нідерландів: 9-ий пакет санкцій проти РФ – "крихітний", треба думати про 10-ий і 11-ий

П'ятниця, 16 грудня 2022, 19:08

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте вважає, що ухвалений Європейським Союзом дев’ятий пакет санкцій проти Росії є "крихітним", і блок уже повинен думати про те, які подальші обмеження може запровадити.

Як повідомляє "Європейська правда", слова Рютте цитує нідерландське інформагентство ANP.

За словами нідерландського прем’єра, дев’ятий пакет санкцій ЄС є "крихітним пакетом санкцій", і "він не дуже строгий". Він додав, що це найбільш сильні обмеження, які Брюссель зміг запровадити, хоча вони й не стримають Росію від посилення бойових дій.

Рютте водночас визнав, що не варто применшувати зусилля ЄС, оскільки "це вже дев'ятий пакет, тож, звичайно, великі речі й так були запроваджені", а Брюссель "також починає вичерпувати можливості".

Він, однак, виступив за продовження накладання санкцій на Росію: "Треба продовжувати розглядати, що ще ви можете зробити. До, можливо, – хто знає – десятого пакету, одинадцятого пакету (санкцій ЄС)".

Польща й Литва пропонують переглядати санкції проти РФ через рік, а не пів року

Як повідомлялося, Рада Європейського Союзу затвердила у п’ятницю дев'ятий пакет нових санкцій, спрямованих на посилення тиску на Росію у зв’язку з її війною проти України.

Узгоджений пакет вводить нові заходи експортного контролю та обмеження на товари і технології подвійного призначення, а також товари та технології, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектору оборони та безпеки, значно розширюючи список суб'єктів, пов'язаних з військово-промисловим комплексом Росії. 

Посли ЄС  узгодили дев’ятий пакет санкцій проти Росії за збройну агресію проти України 15 грудня. Утім, Угорщина у процесі перемовин про дев’ятий пакет санкцій проти Росії змогла добитися невключення до нього трьох російських міністрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.