У Німеччині знайшли частину коштовностей, викрадених під час "пограбування століття" у Дрездені

Субота, 17 грудня 2022, 15:54

За даними поліції та прокуратури, німецькі слідчі знайшли значну частину награбованого, викраденого із музею коштовностей "Зелене склепіння" у Дрездені три роки тому у рамках так званого "пограбування століття".

Про це повідомляє видання Tagesspiegel, пише "Європейська правда".

У ніч на суботу в Берліні було вилучено 31 окрему частинку, що були викрадені грабіжниками у 2019 році, повідомили прокуратура та поліція Дрездена.  Поліція знайшла у тому числі кілька предметів, які виглядають цілими, наприклад, прикрасу для капелюха і нагрудну зірка польського ордена Білого Орла з діамантового набору з блискучим огранюванням. 

У Німеччині висунули звинувачення 6 підозрюваним у "пограбуванні століття" у Дрездені

Виявлені об'єкти вже передані до Дрездена під охорону спецпідрозділів поліції. 

Наразі вони пройдуть мистецтвознавчу експертизу та згодом будуть перевірені на автентичність і повноту фахівцями Державних художніх колекцій Дрездена.

За фактом крадіжки триває судовий розгляд у Земельному суді Дрездена. 

Підозрюваним, віком від 23 до 28 років, інкримінується вчинення групових крадіжок за обтяжувальних обставин, підпалів, а також підпалів з особливо обтяжувальними обставинами. 

Зловмисники походять із відомої у Берліні родини Реммо арабського походження, деякі члени якої були пов'язані з тяжкими злочинами.

Рано-вранці 25 листопада 2019 року вони, як стверджується, викрали з "Зеленого склепіння" 21 ювелірний виріб, що містив загалом 4300 діамантів та діамантів з блискучим огранюванням загальною вартістю понад 113 мільйонів євро, а також завдали майнової шкоди на загальну суму понад один мільйон євро. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.