Будапешт передає Україні 15 автобусів Volvo та Ikarus

фото
Понеділок, 19 грудня 2022, 17:37

Транспортне управління Будапешта (BKV) передало на потреби України 15 автобусів

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці BKV, пише "Європейська правда".

15 автобусів - п'ять Volvo та десять зчленованих "Ікарусів" - були передані тимчасовому повіреному у справах України в Угорщині Іштвану Балогу 19 грудня року під час символічної церемонії, яку провели мер Будапешта Гергей Корачонь та генеральний директор BKV Zrt Тібор Болла.

 

"Оновлення автобусного парку BKV дозволило 15 транспортним засобам, виведеним з доріг Будапешта, продовжити свою роботу в українських містах. BKV вже допомагає сусідній країні та її громадянам, які тікають в Україну, надаючи автобуси для обігріву та гуманітарну допомогу. Ми раді, що змогли відгукнутися на цей запит", - йдеться у заяві.

Зазначається, що у співпраці з посольством України в Угорщині розпочато укладання необхідних контрактів, після чого автобуси можуть бути переміщені до нових місць.

Читайте інтерв’ю мера Будапешта - "Мені соромно, що Угорщину Орбана сприймають як країну на боці Росії"

Про те, що справді відбувається в Угорщині, яким є ставлення до України та з ким реально продовжувати діалог у цій країні – у детальному огляді "Європейської правди" Здолати вічного Орбана: хто допоможе вийти з кризи у відносинах України та Угорщини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.