Лукашенко й Путін домовились продовжувати військові навчання та спільно виробляти зброю

Понеділок, 19 грудня 2022, 20:26

Президенти Росії та Білорусі – Владімір Путін і Аляксандр Лукашенко – за підсумками переговорів у Мінську в понеділок домовилися розширювати співпрацю у військовій сфері.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Зеркало".

У Лукашенка оголосили завершення перевірки боєготовності армії

Під час пресконференції за підсумками переговорів, що тривали понад дві з половиною години, Путін заявив, що Росія та Білорусь домовилися продовжувати практику спільних військових навчань, а також займатися створенням нової військової техніки.

Також він сказав, що Москва й Мінськ домовилися вести підготовку екіпажів бойових літаків армії Білорусі, які вже переобладнані "для можливого застосування боєприпасів повітряного базування зі спеціальною бойовою частиною".

Своєю чергою самопроголошений президент Білорусі заявив, що Москва вже передала Мінську комплекси протиповітряної оборони С-400 і оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер", які вже поставлені на чергування.

Нагадаємо, 19 грудня до Мінська прибув президент РФ Владімір Путін; повідомляють, що увагу від його борту відволікали ще двома літаками. Речник Кремля на цьому тлі заявив, що Путін нібито не збирається примушувати Лукашенка безпосередньо брати участь у війні проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.