Естонія за підтримки Норвегії і Нідерландів подарує Україні третій польовий госпіталь

фото
П'ятниця, 2 грудня 2022, 12:54

Для поліпшення медичних можливостей української армії уряди Естонії, Нідерландів та Норвегії погодилися подарувати Україні польовий госпіталь.

Про це повідомила пресслужба міноборони Естонії, пише "Європейська правда".

Польовий госпіталь буде надано Силами оборони Естонії, а Норвегія та Нідерланди виділять кошти для передачі польового шпиталю Збройним силам України.

Тристороння співпраця також включатиме закупівлю контейнерних вантажівок та причепів, санітарних, складських та житлових модулів, а також медичних матеріалів для модернізації польового госпіталю Role 2, які будуть подаровані Україні. 

Навчання українських медичних сил щодо використання польового госпіталю проводитиметься українськими та естонськими експертами за підтримки Нідерландів.

"Протягом 9 місяців український народ і збройні сили виявляють виняткову мужність перед російською агресією, щоб відновити територіальну цілісність своєї батьківщини. Ми незмінно підтримуємо Україну, і наша мета залишається незмінною - Україна має виграти цю війну, а Росія має програти", - сказав міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

"Вже передані польові госпіталі виявилися дуже корисними і високо оцінені українськими збройними силами. Українська влада звернулася до Естонії з проханням передати в дар ще кілька госпіталів. Я задоволений тим, що Норвегія робить свій внесок у третій госпіталь, пожертвуваний Естонією", - сказав міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Сума пакета підтримки складає 7,8 млн євро, з яких 4,3 млн євро надасть Норвегія і 3,5 млн євро - Нідерланди.

У листопаді також стало відомо, що Естонія відправить в Україну 27 міських автобусів і 13 електрогенераторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.