Спецслужба Німеччини попереджає про ризик диверсій на критичній інфраструктурі

П'ятниця, 2 грудня 2022, 19:17

Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини закликало німецькі установи до більшої пильності у зв’язку із загрозами шпигунства, незаконного використання безпілотників, а також диверсій на об’єктах критичної інфраструктури.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Диверсійні акти з боку іноземних держав або екстремістських сил можуть мати далекосяжні наслідки і призвести до серйозних збитків", – йдеться в бюлетені відомства, поширеному у п’ятницю.

Заклик відомства спрямований насамперед на компанії, які мають справу з так званою критичною інфраструктурою – наприклад, енерго- та водопостачанням, телекомунікаціями або пасажирськими та вантажними перевезеннями.

Спецслужба також прямо застерігає німецькі компанії від публікації конфіденційних даних в інтернеті, які можуть допомогти зловмисниками виявити вразливості й, таким чином, "відправні точки для здійснення фізичного й кібернетичного саботажу".

Генерал Бундесверу попередив про гібридні загрози й вразливість інфраструктури Німеччини

У бюлетені також зазначається, що слід бути обережними, публікуючи контактні дані працівників або поширюючи внутрішню інформацію про компанію в оголошеннях про вакансії або в соціальних мережах.

Працівники компаній також повинні бути більш уважними до "ознак фізичного саботажу" і негайно повідомляти про незвичайні інциденти, такі як "прольоти безпілотників або інші спроби шпигунства".

Нагадаємо, у жовтні невідомі зловмисники перерізали важливі комунікаційні кабелі Deutsche Bahn, що спричинило кількагодинний збій у русі поїздів на півночі Німеччини. Слідство підозрює, що зловмисники могли скористатися інформацією про інфраструктуру залізниці, яку сам перевізник виклав онлайн.

Раніше Німеччина й Норвегія спільно звернулися до Північноатлантичного Альянсу з проханням координувати захист підводної інфраструктури Європи на тлі атак на російські газопроводи "Північний потік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.