Зеленський закликав владу Грузії перевести Саакашвілі на лікування за кордон

Вівторок, 20 грудня 2022, 07:41

Президент України Володимир Зеленський закликав владу Грузії перевести колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на лікуванні в закордонну клініку.

Про це він сказав у відеозверненні в понеділок, повідомляє "Європейська правда".

"Певно, всі могли бачити, у якому стані зараз Міхеїл Саакашвілі, у якому стані його здоров'я. Тому я звертаюся до народу Грузії, до влади Грузії - треба проявити милосердя, особливо у передріздвяний час. Те, що зараз відбувається з Міхеїлом, це знущання. Це не личить Грузії. Це треба припинити", - сказа президент України.

Він закликав ухвалити рішення, яке може врятувати його життя. 

"Переведіть Міхеїла Саакашвілі до однієї з клінік України, іншої європейської країни, Америки. Саме час зробити цей добрий крок", - сказав Зеленський.

Міністерство закордонних справ України 15 грудня висловило глибоку стурбованість суттєвим погіршенням стану здоров’я Саакашвілі, який перебуває в медичному центрі "Вівамеді" в Тбілісі. 

Міністерство закликало перевести його до однієї із європейських або американських клінік з метою подальшого лікування", – йдеться в заяві.

Спеціальна пенітенціарна служба Грузії оприлюднила записи з камер відеоспостереження з палати Саакашвілі, щоб звинуватити його в симуляції, проте на записі видно, як він виснажений.

На початку грудня американський лікар Девід Сміт надав експертний висновок про те, що у зразках волосся та нігтів Саакашвілі виявлені важкі метали та інші речовини, зокрема ртуть і миш'як, а також хвороби і залежність, пов’язані з неналежним лікуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.