МЗС Чехії створює спеціальний відділ з антиросійських санкцій

Вівторок, 20 грудня 2022, 09:59

У Міністерстві закордонних справ Чехії з'явиться новий відділ, який займатиметься антиросійськими санкціями. 

Про це повідомив глава МЗС Ян Ліпавський, пише "Європейська правда" з посиланням на Czech Radio.

Нещодавно ухвалений у Чехії закон, який за аналогією зі США називають "Законом Магнітського", дасть змогу на національному рівні охопити санкціями осіб, які не внесені до санкційних списків Євросоюзу.

Ліпавський, який говорив  у ефірі "Чеського телебачення", не уточнив, коли саме Чехія планує запровадження конкретних санкцій щодо громадян Росії та російських компаній. При цьому він нагадав, що списки, складені МЗС, затверджуватиме уряд.

"Закон спрямований проти осіб, які беруть участь у війні, що розгортається сьогодні, але з якихось причин ще не були занесені до європейських санкційних списків", - прокоментував закон Ліпавський. 

Дія закону стосуватиметься насамперед суб'єктів із РФ і Білорусі, відповідальних якимось чином за ситуацію в Україні, уточнив глава МЗС.

Нова законодавча норма дасть змогу вживати заходів щодо організацій і режимів, які порушують права людини і використовують терористичні методи та кібератаки.

Ліпавський повідомив, що з питання посилення санкцій МЗС Чехії співпрацює з іншими країнам, зокрема зі Сполученими Штатами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.