Італійська поліція на подарованому Lamborghini доправила донорські нирки пацієнтам

фото
Вівторок, 20 грудня 2022, 19:09

Італійські правоохоронці скористалися подарованим виробником люксовим авто Lamborghini Huracan, щоб доправити дві нирки від одного донора двом пацієнтам на відстані кількох сотень кілометрів.

Про це поліція Італії повідомила на сторінці у Facebook у вівторок, пише "Європейська правда".

"Подорож автобаном для того, щоб доставити найпрекрасніший різдвяний подарунок - життя. Завдяки особливому Санта-Клаусу від Державної поліції двоє людей отримали в подарунок нирку", – написали правоохоронці.

 
Фото: Державна поліція Італії / Facebook

Донорські нирки були доправлені з Національного центру трансплантації до двох лікарень у містах Рим і Модена, що на відстані 400 кілометрів.

В італійській поліції висловили сподівання, що завдяки донорським органам "двоє людей та їхні родини зустрінуть Різдво більш щасливо та безтурботно".

 
Фото: Державна поліція Італії / Facebook

В автопарку Державної поліції Італії перебувають два Lamborghini – Gallardo, переданий у 2009 році, й Huracan, наданий у 2017-му. Обидва були подаровані виробником.

Lamborghini Huracan має максимальну швидкість 300 км/год, причому здатен розганятися з місця до 100 км/год за 3,2 секунди. Автомобілі й раніше використовувались для екстрених перевезень органів, призначених для трансплантації, і запасів крові, необхідних на місцях аварій.

Нагадаємо, в серпні в бельгійському місті Антверпен відбулося перше в Європі транспортування людського біологічного матеріалу за допомогою безпілотника – ця технологія потенційно може прискорити транспортування донорських органів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.