Банкова офіційно підтвердила візит Зеленського до США

Середа, 21 грудня 2022, 08:16

Офіс президента України офіційно підтвердив візит глави держави Володимира Зеленського до Сполучених Штатів. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Після відвідання передових позицій українських захисників у Бахмуті президент України Володимир Зеленський вирушив до Сполучених Штатів Америки з офіційним візитом. 21 грудня у Вашингтоні він зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом, з яким обговорить всебічну співпрацю двох країн, зокрема щодо зміцнення стійкості та обороноздатності України, підтримки її суверенітету й відновлення територіальної цілісності", - підвердила пресслужба Офісу президента у повідомленні 21 грудня.

ПРЕЗИДЕНТ ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЇДЕ З ВІЗИТОМ ДО США

Зеленський також виступить із промовою на спільному засіданні двох палат Конгресу США та проведе низку двосторонніх зустрічей, додали в ОП.

У ніч на середу численні джерела у США повідомили про візит до Сполучений Штатів Америки президента України Володимира Зеленського.

Глава держави не полишав Україну від початку повномасштабної війни у лютому 2022 року.

За даними ЗМІ, президент США Джо Байден планує оголосити про виділення нового безпекового пакету Україні, що включатиме системи ППО  Patriot.

Протягом останніх 1-2 тижнів з Києва та Вашингтона надходили сигнали про те, що Білий дім нарешті дав згоду на постачання систем Patriot в Україну, і тепер "все неможливе можливе", як заявив міністр Кулеба. Тоді ж у США заявили, США готуються відправити Patriot Україні, однак офіційного анонсу не відбулося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.