Британців закликають не напиватися через страйк лікарів швидкої допомоги

Середа, 21 грудня 2022, 19:41

Британська влада порадила людям не займатися контактними видами спорту і не напиватися до безтями, оскільки в середу страйкують працівники швидкої допомоги.

Про це пише DW, повідомляє "Європейська правда".

Три профспілки працівників швидкої допомоги припинять роботу на 12 або 24 години по всій Англії та Уельсу на знак протесту проти стагнації заробітної плати на тлі зростаючої інфляції.

Працівники пообіцяли реагувати на виклики, що загрожують життю, і близько 750 військовослужбовців були призвані для водіння машин швидкої допомоги або допомоги з логістикою. Але чиновники попередили, що система буде перебувати під величезним навантаженням.

Стівен Пауіс, директор Національної служби охорони здоров'я (NHS) в Англії закликав людей не пити занадто багато і не здійснювати зайвих автомобільних поїздок під час страйку, щоб звести до мінімуму кількість викликів швидкої допомоги.

"Це сезон вечірок, передріздвяний період, тож розважайтеся, але, звісно, не напивайтеся до такої міри, щоб закінчити непотрібним візитом до лікарні", - сказав він.

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак заявив, що найкращий спосіб допомогти всім працівникам - це знизити інфляцію. Він заявив, що двозначне підвищення заробітної плати працівникам державного сектору лише погіршить інфляцію.

Міністр охорони здоров'я Стів Барклай звинуватив профспілки працівників швидкої допомоги в тому, що вони прийняли "свідоме рішення" "завдати шкоди" пацієнтам.

Але Рейчел Гаррісон, національний секретар профспілки GMB, яка представляє працівників швидкої допомоги, назвала ці коментарі "образливими". Вона сказала, що працівники були "змушені" страйкувати, "тому що рік за роком уряд не прислухався до них".

Нагадаємо, через страйк співробітників французького оператора залізниці SNCF скоротиться кількість рейсів у передсвяткову п’ятницю та різдвяні вихідні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.