Скандал з несправними БМП для Німеччини: виробники обіцяють ремонт за 2-3 тижні

Четвер, 22 грудня 2022, 09:36

Компанії-виробники новітніх німецьких БМП Puma, які несподівано вийшли з ладу під час навчань, обіцяють відремонтувати їх найближчими тижнями.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

Компанії Rheinmetall та KMW у спільній заяві 21 грудня повідомили, що несправності можна буде усунути відносно швидко. Частину з 18 БМП, які були задіяні у навчаннях, вже забрали на завод і обстежили на конкретні пошкодження, щоб встановити, чи є повторювана проблема. Ще частину експерти оглянуть у місці дислокації. 

Бундесвер має лише 36 справних САУ Panzerhaubitze, не вистачає боєприпасів на 20 млрд євро – ЗМІ

"Усі зусилля зараз спрямовані на те, щоб поремонтувати техніку у наступні два-три тижні", - заявили компанії. 

Міністерка оборони Крістіне Ламбрехт раніше категорично висловилася з приводу ситуації, зазначивши, що дає виробникам кілька тижнів і цю техніку більше не будуть закуповувати, доки технічні несправності не усунуть. "Нам треба надійні системи, а не щось, що можливо буде готовим до застосування десь у 2025 році", - сказала вона в одному з останніх інтерв’ю. Ламбрехт також відкинула критику опозиційної ХДС з приводу того, що БМП пройшли наближені до реального життя випробування надто пізно. 

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Бундесвер під час навчань зі стрільбами виявив численні проблеми з бойовими машинами піхоти Puma, які мали використовуватися силами швидкого реагування НАТО. У звіті командира 10-ї танкової дивізії йшлося, що з 18 БМП за вісім днів навчань вийшли з ладу усі - через різні технічні несправності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: