Київ отримав дев'ять генераторів від міста-побратима з Данії

фото
Четвер, 22 грудня 2022, 17:24

Місто-побратим Києва з Данії Оденсе передало українській столиці дев’ять генераторів для подолання енергодефіциту, що виник унаслідок атак Росії на критичну інфраструктуру.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило посольство Данії в Україні.

Зазначається, що генератори були придбані небайдужими громадянами та представниками бізнесу данського міста Оденсе та доставлені і передані "Ротарі Клубом Україна".

Виконувачка обов’язків посла Данії в Україні Кароліне Ліхтенберг взяла участь у церемонії передання генераторів, де відзначила роботу працівників енергетичної сфери.

 
Фото: Посольство Данії в Україні / Facebook

Як повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, один із генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті, решту генераторів фахівці "Київтеплоенерго" встановлять у котельнях, щоб забезпечити теплопостачання в оселі киян під час відключень електроенергії.

У Київській міській державній адміністрації нагадали, що загалом від початку війни Київ залучив та отримав від європейських партнерів 32 пожежних автомобілі, майже 40 швидких, а також 55 міських автобусів.

Нагадаємо, Європарламент та Європейська асоціація міст започаткували ініціативу "Генератори надії", щоб у великих обсягах збирати генератори для України. 

Читайте також: Генератори надії: як жителі міст Європи можуть допомогти українцям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.