Пентагон розглядає можливість навчати українців на Patriot у США, а не в Європі – ЗМІ

П'ятниця, 23 грудня 2022, 08:08

Пентагон розглядає можливість навчання українських військових роботі з системою протиракетної оборони Patriot на військовій базі в США.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Politico із посиланням на двох офіційних осіб Міністерства оборони США.

Військові ЗСУ проходять навчання з використанням різних систем озброєнь, наданих НАТО, в тому числі високомобільних артилерійських ракетних систем американського виробництва, у Східній Європі, Німеччині та Великій Британії. Але до цього часу жодних навчань не проводилось у Сполучених Штатах.

Хоча остаточного рішення ще не прийнято, новина про те, що Міністерство оборони розглядає можливість проведення навчань на території США, з'явилася на наступний день після того, як адміністрація Байдена оголосила, що надасть Україні одну батарею Patriot для захисту від російських атак.

Очікується, що навчання українців триватиме кілька місяців, а для роботи з системою, як правило, потрібно 90 військовослужбовців, заявили в Пентагоні.

У відомстві обговорюють, чи проводити повне або часткове навчання в Сполучених Штатах, чи в третій країні, наприклад, на американській базі в Європі.

За словами одного з посадовців, найдоцільніше проводити навчання у США, найімовірніше, у Форт-Сіллі, штат Оклахома, де знаходиться більшість інструкторів та комплексних тренажерів. Проведення навчань в Європі було б можливим, але пов'язане з більшими логістичними труднощами.

Система, яка включає кілька допоміжних транспортних засобів, що перевозять станції управління, радари і генератори, швидше за все, не потрапить на поле бою протягом багатьох місяців. Військові не передадуть її Україні до тих пір, поки українці не будуть повністю навчені, як нею користуватися, сказав чиновник Міністерства оборони в середу.

Нагадаємо, у середу державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,85 мільярда доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони Patriot.

Згодом у Сполучених Штатах розкрили більш детальний вміст зазначеного пакета військової допомоги.

Читайте також - Танки та переговори з Путіним на умовах України: про що домовлявся Зеленський у США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.