Путін знову заявив про готовність до переговорів "з усіма зацікавленими сторонами"

Неділя, 25 грудня 2022, 13:15

Президент РФ Владімір Путін заявив, що Росія готова вести переговори з усіма сторонами, які беруть участь у війні в Україні, але Київ і його західні союзники нібито відмовляються брати участь в переговорах.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Ми готові вести переговори з усіма зацікавленими сторонами про прийнятні рішення, але це їхня справа - не ми відмовляємося від переговорів, а вони", - сказав Путін в інтерв'ю державному телеканалу "Россияя 1", яке вийшло в ефір у неділю.

Путін заявив, що Росія діє в "правильному напрямку" в Україні, оскільки Захід на чолі зі США намагається розколоти Росію.

"Я вважаю, що ми діємо в правильному напрямку, ми відстоюємо наші національні інтереси, інтереси наших громадян, нашого народу. І у нас немає іншого вибору, крім як захищати наших громадян", - сказав Путін.

Кремль заявляє, що буде воювати до тих пір, поки не досягне всіх своїх цілей, в той час як Київ заявляє, що не заспокоїться, поки всі російські солдати не будуть вигнані з України, включаючи Крим, який Росія анексувала в 2014 році.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що дії Кремля свідчать про плани Росії поновити наступ на Україну, а запрошення до переговорів є лише спробами виграти час на підготовку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: