Лавина у горах Австрії: усі постраждалі лижники знайшлися живими

відео
Понеділок, 26 грудня 2022, 11:57

Усі десять лижників, які потрапили в лавину в гірському масиві Арльберг в австрійському Тіролі, вже у безпеці.

Про це повідомляє Kurier, пише "Європейська правда".

Керівник рятувальної операції Герман Ферхер підтвердив у коментарі вранці 26 грудня, що усі люди, яких накрило лавиною - у безпеці. Як повідомлялося, лавина зійшла близько 15-00 у неділю, у неї потрапили близько десятка лижників. У мережі вже з’явилося відео інциденту, відзняте свідком з сусіднього схилу.

На місце прибули близько 200 рятувальників з гелікоптерами. Прибув у тому числі армійський єгерський спецпідзрозділ зі своїм обладнанням. В армії згодом пояснили, що військові додатково перевірили, чи не могли залишитись люди у глибині замету, утвореного лавиною, який місцями сягав 10 метрів. 

Майже одразу знайшли одну людину з важкими травмами, постраждалого госпіталізували до Іннсбрука. Згодом знайшовся ще один лижник з легкою травмою руки. Більшість людей не отримали серйозних травм і змогли самі вибратися з лавини, але не повідомили про це у поліцію, тому якийсь час числилися зниклими і їх продовжували шукати. Про останніх двох лижників, які вважались зниклими, вечері стало відомо, що вони у безпеці. 

Відтак загалом внаслідок інциденту одна людина отримала серйозні травми, ще троє - легкі, троє залишились неушкодженими. У поліції повідомили, що серед лижників були лише дорослі, з них троє громадян Німеччини, троє - Бельгії, по одному - США, Боснії і Герцеговини та Хорватії. 

Місцеві служби продовжують з’ясовувати, чому лавина стала можливою і наскільки великий ризик повторення інциденту і чи можна залишати цей схил відкритим для катання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.