Берлін вітає пропозицію України щодо проведення мирної конференції

Середа, 28 грудня 2022, 15:38

Уряд Німеччини вітає пропозицію міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про проведення міжнародної мирної конференції.

Про це пише Bild, повідомляє "Європейська правда".

"У принципі, кожна пропозиція про те, щоб покласти край російській агресивній війні, є хорошою і правильною", - сказав представник МЗС Крістофер Бургер на пресконференції в Берліні.

За його словами, рішення щодо проведення, термінів і змісту можливих переговорів із Російською Федерацією залишається за урядом України.

"Однак слід зазначити, що Росія не виявляє жодних ознак відмови від своїх початкових військових цілей. Міністр закордонних справ Сергєй Лавров ясно дав зрозуміти, що Росія продовжує наполегливо працювати над руйнуванням державності України", - додав Бургер.

Прессекретар також зазначив, що Німеччина вже давно надає дипломатичну підтримку з питань, які є важливими для України в разі укладення мирної угоди. Йдеться, наприклад, про притягнення до відповідальності осіб, винних у воєнних злочинах.

Нагадаємо, уряд України прагне до кінця лютого 2023 року провести раніше анонсований саміт щодо запропонованої Києвом "формули миру", в ролі посередника розглядається генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Раніше президент України Володимир Зеленський у своєму виступі на терміновій зустрічі "Групи семи" запропонував "формулу миру" - заходи, які, на його думку, позбавлять Путіна шансів досягти цілей в Україні. 

Зеленський заявив, що обговорив із Джо Байденом українську формулу миру, і американський лідер підтримав ідею провести саміт миру. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.