Франція і Литва підписали угоду про зміцнення оборонного партнерства

Четвер, 29 грудня 2022, 20:42

Литва і Франція підписали угоду, що зміцнює оборонне партнерство двох країн, особливо в галузі озброєнь.

Про це написав у Twitter міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню, повідомляє "Європейська правда".

"З нагоди візиту міністра оборони Литви до Парижа ми підписали угоду, що зміцнює і без того міцні оборонні відносини між Францією і Литвою, особливо в галузі артилерії", - йдеться в повідомленні.

Співпраця, зокрема, включає комерційний контракт між Міністерством оборони Литви і французьким виробником зброї Nexter на придбання 18 самохідних артилерійських установок Caesar.

Литовський міністр Арвідас Анушаускас напередодні візиту до Парижа заявив, що на переговорах також обговорюватимуть підтримку України та інші ключові питання безпеки й оборони.

Нагадаємо, 28 грудня Себастьєн Лекорню здійснив перший візит до Києва, де зустрівся з українським візаві Олексієм Резніковим і президентом Володимиром Зеленським для обговорення військових потреб України.

Візит Лекорню до Києва відбувся незабаром після того, як президент Франції Еммануель Макрон підтвердив відправку нового французького озброєння в Україну та анонсував нові поставки на 2023 рік.

Відомо, що заплановані постачання містять і самохідні артилерійські установки Caesar, але Макрон не назвав їхньої кількості.

Наприкінці листопада в Україну прибула четверта реактивна система залпового вогню LRU з Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.