Більшість французів готові економити електроенергію, щоб запобігти відключенням

Середа, 7 грудня 2022, 18:53

60% французів готові зменшити споживання електроенергії у найближчі місяці, якщо це буде необхідно. 

Про це свідчить соцопитування Elabe для BFMTV, пише "Європейська правда".

94% відповіли, що почали уважніше звертати увагу на те, як використовують електроенергію. 42% кажуть, що готові трохи, а 18% - суттєво знизити споживання. 

39% опитаних відповіли, що не збираються економити. Майже всі пояснили це тим, що не мають як ще більше зменшити споживання, і лише 3% - небажанням це робити.

У розрізі соціальних груп, помітно вища готовність економити - серед молоді, представників робітничих професій та жителів столичної агломерації - близько 70%. 

50% опитаних стурбовані енергетичною безпекою в умовах зими, з яких 14% - дуже стурбовані. 

62% респондентів відповіли, що знають, як можна було би зменшити споживання. Серед конкретних прикладів найчастіше називають заміну лапм на енергоефективні і більшість стверджують, що вже зробили це або збираються; також називають економніше використання пральних машин і посудомийок, зниження температури опалення в оселі, вимикання з розеток приладів, які не використовуються. 

27% з опитаних переконані, що найбільше для економії в масштабах країни можуть зробити підприємства, 69% - що це залежить і від бізнесу, і від домогосподарств. 

Раніше повідомляли, що останніми тижнями французи вже почали споживати менше електроенергії - на 8,3%, порівняно з середніми показниками 2014-2019 років. 

Прем’єрка Франції Елізабет Борн надіслала лист всім компетентним органам влади із вимогою підготувати місцеві плани дій у надзвичайних ситуаціях на випадок раптових відключень електроенергії взимку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.