Фінляндія відправила в Україну шкільні автобуси

Четвер, 8 грудня 2022, 11:27

У середу, 7 грудня, Фінляндія відправила в Україну перші п’ять автобусів для перевезення дітей та молоді до школи. 

Про це повідомило міністерство внутрішніх справ країни, пише "Європейська правда".

Наприкінці року Фінляндія відправить в Україну більше автобусів. Загалом запланована передача 20 автобусів, які дарують Україні фінські компанії.

Ця пожертва є частиною кампанії солідарності Європейської комісії. Відзначається, що війна Росії вплинула приблизно на 5,7 мільйона школярів в Україні, багато шкіл було зруйновано під час бомбардувань.

"Росія посилила свої напади на цивільні цілі з наближенням зими. Руйнування значні, і Україна потребує багатьох форм допомоги. Наприклад, в країні не вистачає справного транспорту. Фінляндія також надіслала Україні ліки, медичні товари та допомогу в енергетичному секторі. Ми й надалі будемо прислухатися до запитів України та надавати відповідну допомогу. Я хотіла б подякувати всім, хто запропонував свою допомогу", – сказала міністр внутрішніх справ Кріста Мікконен.

З початку війни в лютому Фінляндія відправила Україні 50 вантажівок цивільної матеріальної допомоги та 4 – Молдові. 

Фінляндія також направила в Україну 6 пожежних машин і 13 машин швидкої допомоги. Грошова вартість матеріальної допомоги становить понад чотири мільйони євро. Наразі готується кілька партій загальною вартістю кілька мільйонів євро. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.