В Україні загинув шостий польський доброволець

Четвер, 8 грудня 2022, 17:14

Під час розвідувальної операції в Україні загинув 35-річний доброволець Інтернаціонального легіону Даніель С. із Польщі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Onet.

25 листопада Даніель С. вирушив у розвідувальне завдання разом із групою елітного спецпідрозділу Інтернаціонального легіону. За попередніми даними, сапер, який ішов попереду групи, натрапив на міну.

Сапер загинув на місці, а Даніель С. та його побратим, який ішов позаду, отримали поранення. Пораненим надали домедичну допомогу на місці, та під час транспортування до лікарні поляк помер від травм. Його побратим перебуває у шпиталі.

За словами рідних Даніеля, він має три вищі освіти й закінчив кілька курсів військової підготовки. З початку повномасштабного вторгнення Росії він спершу допомагав вивозити цивільних із прифронтових зон, а пізніше долучився до лав Інтернаціонального легіону, де вступив до елітного розвідувального спецпідрозділу.

Тіло польського добровольця через кілька днів було повернуте до Польщі. Він був похований на Повонзькому кладовищі у Варшаві. На похороні були присутні також добровольці на війні в Україні з польської столиці.

За даними Onet, Даніель С. є шостим польським добровольцем, який загинув у війні в Україні. Раніше стало відомо про загибель Януша Шеремети на псевдо "Козак" та його побратима Кшиштофа з Інтернаціонального легіону.

Першим загиблим поляком був Томаш Валентек, боєць-любитель змішаних єдиноборств, який воював у "Карпатській Січі". У липні загинув від осколків танкового обстрілу, захищаючи позиції на Харківщині від росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.