У Берліні – безпрецедентна кількість нападів на бригади, що гасили пожежі від феєрверків

Неділя, 1 січня 2023, 18:33

Поліція Берліна звітує про небачену досі хвилю насильства, спрямованого проти пожежних бригад, які мали дуже багато роботи цієї новорічної ночі.

Про це пише видання Berliner Zeitung.

Видання повідомляє про кілька випадків, коли пожежні машини, що приїздили на виклики, зустрічали на своєму шляху забарикадовані вулиці або натовпи людей із закритими обличчями, які мали намір атакувати пожежні авто.

Поліції доводилося втручатися для захисту пожежних бригад. За підсумками ночі 18 офіцерів пожежної охорони та поліції були госпіталізовані.

Як повідомлялося, німці зустріли новий рік з салютами після дворічної перерви, через що у різних регіонах країни у новорічну ніч була безпрецедентна кількість пожеж.

У одному з випадків 31-річного чоловіка, затриманого після того, як він напав на пожежну бригаду, вирішили госпіталізувати. Однак він згодом напав також на медиків, розбив скло у автомобілі швидкої допомоги, після чого був вдруге затриманий. Цей берлінець перебував під впливом наркотиків, переконана поліція.

"Рівень насильства та руйнувань виходить за рамки і глибоко шокує. Це шкодить нашому місту, наводить жах і не має нічого спільного зі святкуванням Нового року", - прокоментувала події ночі мер Берліна Франциска Гіффай. Берлін ініціюватиме зміну правил святкування Нового року.

З подібними проблемами стикнулася не тільки Німеччина. У Нідерландах під час новорічної ночі затримали десятки людей, є постраждалі через феєрверки, у Німеччині відомо про два летальних випадки, у Польщі також є поранені та загиблі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.