У "нарковоротах" Європи у 2022 році конфіскували рекордну кількість кокаїну

Вівторок, 10 січня 2023, 16:15

Митні й правоохоронні органи Бельгії та Нідерландів протягом 2022 року конфіскували рекордну кількість кокаїну в порту Антверпена, який називають одним із головних "воріт" наркотрафіку в Європу.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", оголосили на пресконференції у вівторок міністр фінансів Бельгії Вінсенн Ван Петегем і держсекретарка з митних і пільгових питань Нідерландів Аукке де Вріз.

У порту Антверпена не можуть дати собі раду з тоннами конфіскованого кокаїну

Загалом у портах бельгійського Антверпена й нідерландського Роттердама завдяки спільним зусиллям правоохоронців обох країн було вилучено 160 тонн кокаїну, з них 110 тонн – в Антверпені.

Ці порти наркоторговці часто обирають для незаконного збуту наркотиків у Європу через їхнє зручне географічне розташування, а також "давні традиції роботи з південноамериканськими транспортними маршрутами завдяки своїй міжнародній привабливості".

Представники Бельгії та Нідерландів наголосили, що ефективність протидії наркоторгівлі була посилена за рахунок спільної роботи, регулярних навчань, обміну інформацією та застосуванню штучного інтелекту.

У Бельгії планують збільшити штат митників в Антверпені на 108 працівників та встановити нове сканувальне обладнання. Нідерланди ж оголосили про наміри залучити штучний інтелект та інші технології для кращого виявлення підозрілих товарів.

Як повідомлялось, європейські правоохоронці стурбовані тим, що континент усе більше стає центром виробництва й відвантаження кокаїну, а його чистота стає все вищою, і готуються ухвалити нові заходи для протидії наркоторгівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.