Сунак відновив фінансування британсько-китайського центру, яке скоротила Ліз Трасс

Вівторок, 10 січня 2023, 16:21

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак непомітно відновив фінансування урядом незалежної організації, створеної для підтримки британсько-китайських відносин.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Британсько-китайський центр (GBCC), який забезпечує діалог між британськими та китайськими офіційними особами, отримуватиме щорічний грант у розмірі 350 000 фунтів стерлінгів від Міністерства закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку Великої Британії (FCDO), починаючи з 2022-2023 років.

Цей крок скасовує рішення Ліз Трасс про припинення фінансування організації, коли вона була міністром закордонних справ.

Рішення про відновлення фінансування було оголошено в листі на адресу GBCC від міністра закордонних справ Джеймса Клеверлі.

Незважаючи на відновлення, грант більше не буде надходити з бюджету міжнародної допомоги Британії і є скороченням з 500 000 фунтів стерлінгів, які орган отримав від FCDO в 2021-22 роках.

GBCC у минулому він проводив політичні, економічні та юридичні діалоги та круглі столи між двома країнами з метою покращення взаєморозуміння, а також курси з підготовки британських урядовців, парламентарів та бізнесменів щодо роботи з Китаєм.

Відновлення фінансування Британсько-китайського центру є останнім кроком уряду Британії, спрямованим на покращення розуміння Китаю на фоні побоювань щодо національної безпеки, напруженості навколо Гонконгу та занепокоєння з приводу ставлення китайського уряду до уйгурського народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.