Голова оборонного комітету парламенту Британії закликав надати Україні танки

Вівторок, 10 січня 2023, 17:16

Голова Комітету з питань оборони Палати громад Тобіас Еллвуд заявив, що Велика Британія повинна "обов'язково" постачати українським військовим британські танки.

Про це повідомляє The Guardian, пише "Європейська правда".

"Я дуже вітаю той факт, що ми зараз думаємо про те, щоб відправити основні бойові танки. Це дійсно показує, як далеко ми просунулися в нашій готовності дивитися Путіну в очі і не лякатися його риторики, і ми нарешті відправляємо цю вкрай необхідну серйозну техніку в Україну", - сказав Еллвуд.

Він заявив, що Захід повинен прийняти сміливі стратегічні рішення на підтримку України, а не "нерішуче повзти вперед".

"Ми повинні рухатись вперед. НАТО, по суті, знаходиться на лаві запасних. Ми повинні робити набагато більше, щоб загасити цю пожежу, але ми цього не робимо. Ви знаєте, що з точки зору стратегії, ми повинні шукати шляхи створення збройового заводу на сході Польщі, наприклад, щоб вони (Україна) могли закуповувати своє власне обладнання", - сказав Еллвуд.

Він також зазначив, що Україна повинна бути допущена до участі в Об'єднаних експедиційних силах: "Це ті стратегічні рішення, які ми повинні приймати зараз, а не вагаючись, знаєте, повзти вперед".

Раніше в уряді Британії заявили, що рішення щодо постачання танків Україні наразі не ухвалено.

Напередодні телеканал Sky News із посиланням на джерела повідомив, що Велика Британія розглядає можливість вперше поставити Україні британські танки Challenger 2 для боротьби з російськими військами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.