Чеський завод інвестує 27 млн євро в модернізацію техніки для України

Вівторок, 10 січня 2023, 17:50

Чеська збройова компанія Excalibur Army оголосила про виділення близько 650 мільйонів крон (понад 27 мільйонів євро) у будівництво ще одного виробничного цеху для модернізації радянських танків для України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Radio Prague International.

Новий цех, який планується обладнати відповідними технологіями, буде побудовано на заводі Excalibur Army в Штернберку в Оломоуцькому краї, аби задовольнити все більший попит на військову техніку.

Раніше компанія виграла контракт на модернізацію майже сотні танків Т-72, який фінансується США та Нідерландами в межах військової допомоги Україні.

Зазначається, що модернізовані танки Т-72 мають потужніший двигун, нові системи зв'язку, цифрової діагностики, сучасні системи прицілювання, а також додаткову динамічну броню. Щомісяця компанія здатна оновлювати до п'яти танків.

У 2022 році компанія Excalibur Army поставила в Україну близько 100 одиниць військової техніки, зокрема модернізовані танки Т-72, артилерійські системи, ракетні установки та БМП.

Напередодні, нагадаємо, прем’єр Чехії Петр Фіала особисто "підписав" танк Т-72, який відправляють для українських військових. Напис на гарматі танка, схоже - "Хоробрим захисникам України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.