Посол РФ вважає, що навчання українців на Patriot підтверджує участь США у війні

Середа, 11 січня 2023, 11:00

Посол РФ у США Анатолій Антонов заявив, що плани Сполучених Штатів навчити українських військовослужбовців користуватися ЗРК Patriot є черговим доказом участі Вашингтона у війні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Рішення оборонного відомства США організувати навчальний курс на базі Форт Сілл в Оклахомі є черговим підтвердженням фактичної участі Вашингтона в українському конфлікті на боці київських нацистських злочинців", - йдеться в заяві Анатолія Антонова, поширеній його посольством.

За словами Антонова, справжня мета американської адміністрації - "завдати якомога більшої шкоди Росії на полі бою руками українців".

Раніше Пентагон підтвердив інформацію, яка спершу публікувалася американськими ЗМІ з посиланням на джерела, що навчання українських операторів ЗРК Patriot розпочнуться у США з наступного тижня.

Нагадаємо, 21 грудня США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,85 мільярда доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони PatriotПісля того Німеччина також пообіцяла надати Україні Patriot.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.