Зеленський натякнув, що чекає гарних новин про танки, але потрібне колективне рішення Заходу

Середа, 11 січня 2023, 16:17

Президент України Володимир Зеленський вчергове закликав західних союзників не зволікати з рішенням про танки для України, щоб зберегти життя військових, та натякнув, що слідом за Польщею позитивний сигнал може надійти від ще однієї країни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав на спільному брифінгу з президентами Литви і Польщі у Львові. 

"Ми очікуємо об’єднаного рішення. Одна держава не зможе допомогти нам "Леопардами" - тому що ми боремося з тисячами танків Російської Федерації. Наші люди все вже довели, вони міцніші навіть за російські танки. Але нашим партнерам треба жаліти наших людей перш за все - бо це є скарб і потенціал перемоги у цій війні, а не жаліти ту чи іншу кількість техніки для передачі. 

Думаю, так і станеться - бачу позитивне рішення з боку польських колег… Сьогодні ми очікуємо позитивний сигнал від іншої держави щодо постачання нам сучасних західних танків", - сказав Зеленський. 

Як вже повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда після зустрічі президентів оголосив, що Польща передасть Україні танки Leopard 2 - але в межах міжнародної коаліції.

Очільниця оборонного комітету Бундестагу Німеччини закликала вже зараз починати навчати українських військових користуватися "Леопардами", не чекаючи на рішення про їхню передачу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.