Стало відомо, коли відбудеться другий саміт Європейської політичної спільноти

Четвер, 12 січня 2023, 11:59

Другий саміт Європейської політичної спільноти відбудеться 1 червня в Кишиневі. 

Цю інформацію 12 січня підтвердила адміністрація президентки Молдови Маї Санду, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Newsmaker.

Санду вже підписала офіційні запрошення, які отримають учасники засідання. Також свій підпис під запрошеннями поставив голова Європейської ради Шарль Мішель.

Як уточнили в адміністрації президента, у засіданні мають узяти участь 47 президентів і прем'єр-міністрів, а також глави європейських структур. Імен учасників поки не уточнили.

"Лідери, які зберуться в Кишиневі, зможуть обговорити спільні зусилля для досягнення миру, протистояння кризам, а також захисту демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкості європейських держав", - іповідомили в адміністрації президента Молдови.

Нагадаємо, що перший саміт Європейського політичного співтовариства пройшов у Празі 6-7 жовтня минулого року. 

На зустріч було запрошено Україну, Грузію, Молдову, Вірменію, Азербайджан, Велику Британію, Норвегію, Швейцарію, Ісландію, Ліхтенштейн, Туреччину і всі 27 держав ЄС.

Тоді ж стало відомо, що Європейська політична спільнота зустрічатиметься 2 рази на рік і наступна зустріч пройде у Кишиневі.

Європейська політична спільнота - ініціатива президента Франції Еммануеля Макрона, підтримана ЄС. За задумом, цей майданчик співпраці не є альтернативою розширення ЄС.

Про підсумки першого саміту спільноти читайте у статті: Мир не для всіх. Як саміт у Празі спробував примирити ворогів у Європі та поза нею

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.