Кількість заявок на візи до Естонії різко скоротилася на тлі війни РФ проти України

Четвер, 12 січня 2023, 16:38

В Естонії у 2022 році суттєво скоротилася кількість заявок на отримання віз, що пов’язують передусім з обмеженнями на в’їзд громадян Росії внаслідок повномасштабного нападу РФ на Україну - левова частка надходила саме від росіян.

Як повідомляє ERR, пише "Європейська правда", про це розповіли в МЗС Естонії.

Тенденція до скорочення кількості заявок спостерігалася ще з першого року пандемії коронавірусу через обмеження на пересування, а з початком повномасштабної війни посилилася. 

У 2022 році іноземці подали на 40% менше заявок на отримання естонської візи, аніж у 2021 році - біля 31,5 тисяч, порівняно з 52,5 тисячами. Ця цифра виявилася навіть меншою, ніж близько 33 тисяч заявок у 2020 році, коли діяли найжорсткіші обмеження на поїздки через пандемію. 

В МЗС це пов’язують із реагуванням на вторгнення Росії в Україну - закриттям представництв, обмеженнями на в’їзд громадян Росії і видачу віз. 

Кількість заявок від громадян Росії порівняно з 2021 роком у 2022 році знизилась на 60%, а порівняно з 2019 роком - на 89%.

 

Росіяни складали левову частку серед заявників - так, у Петербурзі в 2019 році опрацювали понад 66 тисяч заявок на естонську візу, у Москві - понад 45 тисяч, у Пскові - біля 13 тисяч, на четвертому місяці опинилася столиця Білорусі. 

З 10 березня 2022 року через війну Естонія припинила приймати заявки від росіян та білорусів, окрім людей з певними сімейними та гуманітарними обставинами. Також на вимогу Росії Естонія закрила генконсульство у Петербурзі та представництво у Пскові, тепер усі росіяни, які підпадають під винятки з візових обмежень, подають свої заявки у Москві. 

На додачу, з жовтня Естонія обмежила прийом заявок та консульські послуги у Мінську у зв’язку з тим, що на вимогу Білорусі значна частина персоналу посольства покинула країну.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: