Норвегія інвестує 240 млн євро у виробництво артилерійських боєприпасів

П'ятниця, 13 січня 2023, 17:41

Уряд Норвегії на тлі повномасштабних бойових дій в Україні розпорядився збільшити закупівлю артилерійських боєприпасів у норвезької компанії Nammo, на що буде спрямовано 2,6 мільярда норвезьких крон (240 мільйонів євро).

Про це, як повідомляє "Європейська правда", в п’ятницю оголосив норвезький уряд.

Як пояснив міністр фінансів Норвегії Трюгве Слагсволд Ведум, війна в Україні спричинилась до зростання попиту на зброю та боєприпаси.

"Забезпечення безпеки норвежців шляхом належної готовності є одним із головних завдань уряду. Цим замовленням уряд сприяє як готовності національного війська, так і підтримці України з боку Заходу", – зазначив він.

Рішення норвезького уряду ще повинне бути затверджене парламентом – Стортингом.

Зазначимо, що Nammo – один із небагатьох європейських виробників артилерійських снарядів, який має представництва в 11 країнах світу.

На тлі війни в Україні європейські союзники обговорювали можливість відновлення роботи заводів, де виготовляють артилерійські снаряди, що витрачаються швидкими темпами.

У грудні міністр закордонних справ Словаччини Растіслав Качер оголосив, що його держава розгляне можливість відновити виробництво боєприпасів калібру 120 та 155 міліметрів для потреб України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.