Ключовий підозрюваний у справі про корупції в Європарламенті пішов на угоду зі слідством

Вівторок, 17 січня 2023, 19:01

Головний підозрюваний у справі про корупційний скандал в Європарламенті, пов'язаний з Катаром і Марокко, вирішив розкрити інформацію про цю справу в обмін на більш м'який вирок.

Про це заявила бельгійська прокуратура, пише "Європейська правда" із посиланням на Associated Press.

П'єр Антоніо Панцері, якому минулого місяця було пред'явлено звинувачення в корупції, відмиванні грошей і членстві в злочинній організації, і його адвокати підписали меморандум під маловживаною юридичною статтею, в якому він кається у своїх діях, йдеться в заяві федеральної прокуратури.

Згідно з бельгійським ордером на арешт, виданим на його дружину і дочку, які проживають в Італії, Панцері "підозрюється в політичному втручанні з чиновниками, які працюють в Європейському парламенті, на користь Катару і Марокко" в обмін на оплату. Обидві країни відкинули ці звинувачення.

Панцері, колишній депутат Європарламенту від соціалістів і демократів, створив групу під назвою "Боротьба з безкарністю", яка, як вважають, була прикриттям для цієї схеми.

У меморандумі він зобов'язується розповісти слідчим, як працювала схема, які фінансові домовленості були укладені з іншими країнами, як переміщувалися гроші, хто стояв за планом і що вони отримували, а також імена інших осіб, які можуть бути причетні до цього.

"Цей крок означає, що для Панцері передбачено обмежений термін ув'язнення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, італійський суд постановив 16 січня, що дочка Панцері може бути екстрадована до Бельгії за звинуваченнями у розслідуванні ймовірної корупції в Європарламенті.

Корупційний скандал пов’язаний із підкупом чинних і колишніх посадовців Європарламенту. У межах розслідування, серед інших, була взята під варту вже колишня віцепрезидентка Єва Кайлі, якій закидають незаконний лобізм на користь Катару.

У зв’язку з розслідуванням Європарламент призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС, а також усунув з посади підозрювану в корупції Кайлі.

Більше читайте у статті - Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.