Керівництво ЄС разом з Україною у скорботі через трагедію у Броварах

Середа, 18 січня 2023, 11:38

Лідери ЄС висловили співчуття українському народу через трагедію з гелікоптером у Броварах, у якій загинуло керівництво МВС та діти.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Ми разом з Україною у скорботі після трагічної аварії гелікоптера у Броварах. Міністр Денис Монастирський був великим другом ЄС.  Ми висловлюємо наші найглибші співчуття сім'ям загиблих, президенту Зеленському та прем'єр-міністру України Денису Шмигалю і народу України", - написав глава Євроради Шарль Мішель у своєму Twitter.

Співчуття висловила і глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Трагедія сталася в самому серці розтерзаної війною України. Висловлюю щирі співчуття родинам загиблих, Володимиру Зеленському та всій країні у зв'язку з катастрофою гелікоптера під Броварами. Ми сумуємо разом з вами", - написала вона у Twitter.

"З глибоким сумом сприйняла жахливу звістку про катастрофу гелікоптера біля дитячого садочка в Броварах під Києвом. Мої думки з родинами та близькими міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та загиблих в цій жахливій трагедії, в тому числі дітей" - написала в твіті президентка Європарламенту Роберта Метсола.

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас в окремому твіті зазначив, що дізнався про трагедію з жахом.

"З жахом дізнався про смерть міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та його заступника Євгена Єніна. Вони були чудовими партнерами по співпраці та друзями. Мої найглибші співчуття сім'ям та близьким", - написав дипломат.

Комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йоганссон сказала, що Монастирський був "справжнім українським героєм, який останній рік управляв з хоробрістю та стоїцизмом".

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич висловила співчуття у зв’язку з падінням гелікоптера у Броварах у середу вранці.

Прем’єрка Естонії Кая Каллас та глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс прокоментували падіння гелікоптера у Броварах.

У результаті падіння гвинтокрила у Броварах на Київщині загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом 16 жертв, серед яких 3 дітей. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.