Європейські лідери продовжують висловлювати співчуття українцям через трагедію у Броварах

доповнюється
Середа, 18 січня 2023, 16:37

Європейські лідери продовжують висловлювати співчуття українцям у зв’язку з катастрофою гелікоптера ДСНС у Броварах, внаслідок якої загинули, серед інших, керівництво МВС і троє дітей. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Мої думки з усіма жертвами цієї жахливої події поруч з дитсадком, з дітьми та їхніми родинами. Франція висловлює співчуття українським друзям", - написав президент Еммануель Макрон.

"Висловлюю глибокі співчуття родинам загиблих, народу України та президенту Володимиру Зеленському. Грузія у жалобі разом з вами", - пише президентка Грузії Саломе Зурабішвілі. 

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто висловлює співчуття родинам усіх постраждалих і загиблих. 

"Засмучений загибеллю міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його заступника Єніна та інших представників міністерства. Косово висловлює щирі співчуття їхнім близьким та особливо родинам загиблих дітей", - відреагував прем’єр Косова Альбін Курті. 

Свої співчуття також висловив німецький канцлер Олаф Шольц.

"Катастрофа гелікоптера в Броварах вкотре демонструє величезну ціну, яку Україна платить у цій війні. У цей сумний день наші думки з родинами загиблих і поранених, а також з Володимиром Зеленським, який сьогодні втратив міністра внутрішніх справ" - написав він.

"З сумом я дізналась про трагічну катастрофу гелікоптера в Броварах. Ми об'єднуємося навколо президента Володимира Зеленського. Ми висловлюємо співчуття українському уряду та сім'ям загиблих, у тому числі міністра Монастирському та заступника міністра Єніна, який працював в Італії", - написала у Twitter прем'єрка Італії Джорджія Мелоні

"Звістка про катастрофу гелікоптера в Броварах неймовірно трагічна. Висловлюю співчуття родинам загиблих, президенту Володимиру Зеленському та українському народу - і бажаю швидкого та повного одужання пораненим. Канада продовжує підтримувати Україну", - йдеться у повідомленні прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Представництво НАТО в Україні також висловило свої співчуття.

"Шоковані звісткою про загибель міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, керівництва міністерства, які були нашими близькими партнерами, а також усіх загиблих та постраждалих у катастрофі гелікоптера у Броварах. Найглибші співчуття родинам загиблих. Якнайшвидшого одужання пораненим", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 18 січня у місті Бровари на Київщині поблизу дитячого садка розбився гвинтокрил ДСНС. Згодом стало відомо, що у ньому загинуло вище керівництво МВС України. Спершу повідомлялося про 18 жертв, згодом уточнили, що загиблих - 14, серед яких одна дитина.

У зв’язку з катастрофою співчуття Україні висловили низка західних послів, представників урядів, керівництво ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.