Європарламент обрав заміну звинуваченій у корупції колишній віцепрезидентці

Середа, 18 січня 2023, 14:29

Депутати Європейського парламенту обрали люксембурзького євродепутата Марка Анжеля віцепрезидентом замість Єви Кайлі, яку заарештували в грудні за підозрою в корупції.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Анжель переміг, отримавши підтримку 307 депутатів. Він належить до тієї ж лівоцентристської політичної групи Соціалістів і демократів (S&D), що й Кайлі.

Ключовий підозрюваний у справі про корупції в Європарламенті пішов на угоду зі слідством

Колишню віцепрезидентку Європейського парламенту Єву Кайлі було звільнено з посади після того, як її взяли під варту на початку минулого місяця за звинуваченнями в корупції, відмиванні грошей і членстві в злочинній організації.

Бельгійські прокурори підозрюють, що Кайлі, а також група її спільників отримували гроші від Катару та Марокко за вплив на прийняття рішень у парламенті. Обидві країни заперечують звинувачення.

У вівторок федеральна прокуратура заявила, що один із ключових підозрюваних П'єр Антоніо Панцері погодився стати інформатором і розкрити більше інформації про скандал в обмін на більш м’який вирок. 

Суд в Італії дозволив екстрадицію до Бельгії підозрюваної у справі про корупції в Європарламенті

Він пообіцяв повідомити слідчим імена причетних і та розповісти про фінансові домовленості, що були укладені з іншими країнами.

Скандал привернув увагу громадськості 9 грудня після того, як поліція провела понад 20 рейдів, переважно в Бельгії, а також в Італії. Сотні тисяч євро були знайдені вдома та у валізі готелю в Брюсселі. Вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку.

У зв’язку з розслідуванням Європарламент призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС, а також усунув з посади підозрювану в корупції Кайлі.

Більше читайте у статті Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.