МЗС Фінляндії закриває своє представництво в російському Мурманську

Середа, 18 січня 2023, 14:42

Міністерство закордонних справ Фінляндії вирішило тимчасово закрити мурманське відділення генерального консульства в Санкт-Петербурзі.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні МЗС Фінляндії.

"Тимчасове закриття офісу означає призупинення діяльності на певний час. За оцінкою міністерства закордонних справ, у Фінляндії наразі немає потреби утримувати представництво в Мурманську, оскільки його основні завдання значно скоротилися. У разі необхідності його діяльність може бути відновлена пізніше" - заявили у міністерстві.

Мурманський офіс був заснований у 1992 році. Протягом трьох десятиліть його діяльність була зосереджена на питаннях імміграції, двосторонніх контактах і сприянні регіональному та транскордонному співробітництву.

Рішення МЗС Фінляндії стосується лише мурманського офісу. Інші представництва Фінляндії в Росії продовжать свою роботу. У північно-західному регіоні Росії Фінляндія має головне консульство в Санкт-Петербурзі та офіс при ньому в Петрозаводську.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін вважає, що російсько-українська війна є одночасно і "війною Путіна", і "війною Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.