Джонсон розповів, як переконав лідерів Франції та Німеччини, що Путін програє війну

Середа, 18 січня 2023, 18:33

Перед початком повномасштабного вторгнення Росії деякі західні країни скептично оцінювали шанси України встояти, але їх вдалось переконати в протилежному.

Про це в інтерв’ю "Європейській правді" розповів колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Він підтвердив, що спершу у Франції та Німеччині віддавали перевагу переговорам і пошукам компромісу між Україною та Росією. Натомість, додав Джонсон, британський уряд одразу вирішив, що Путін має програти війну.

"Чомусь усі сприймають Путіна з якимись забобонами, хоча підстав для цього нема. Але вони (західні лідери) казали "Ні, це надто сильно – говорити, що Путін програє. Треба знайти інші слова для цього".  І я відповідав: "Ні, Путін має програти. А Україна має досягти успіху, що означає як мінімум відкинути з усіх територій, які він захопив з 24 лютого". Підкреслю, це як мінімум", – зазначив експрем’єр Британії.

За його словами, переконати інших західних лідерів вдалось за рахунок того аргументу, що "фундаментально не існує альтернативи військовому успіху України".

Борис Джонсон планує відвідати Україну

"Щоразу, коли колеги з інших європейських столиць пропонували якісь переговори або мирні плани, якісь домовленості з Путіним про мирну угоду, ця ідея моментально розвалювалася у обговоренні, адже ви не можете ні про що домовитися з Путіним просто через те, що йому настільки очевидно не можна довіряти!" – пояснив Джонсон.

"Тому ідея про домовленість з ним "не злетіла". І щоразу всі були змушені повертатися до єдиного логічного висновку, що ми маємо підтримувати Україну усім, чим ми можемо, доки Україна не викине путінських загарбників геть зі своєї землі", – додав він.

Дивіться повне інтерв’ю з Борисом Джонсоном для "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: