"Катаргейт": в Італії заарештували бухгалтерку підозрюваного у справі про корупції в Європарламенті

Середа, 18 січня 2023, 18:23

Італійська фінансова поліція заарештувала бухгалтерку, пов'язану з двома особами, які фігурують у розслідуванні корупції в Європейському парламенті.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Правоохоронці заарештували Моніку Россану Белліні у вівторок у Мілані після того, як бельгійська прокуратура видала європейський ордер на її арешт.

Особа, поінформована про хід розслідування, повідомила, що Белліні звинувачують у створенні злочинного співтовариства, відмиванні грошей і корупції.

У вівторок з'явилася новина про те, що ключовий підозрюваний у справі колишній євродепутат П’єр Антоніо Панцері уклав угоду з бельгійською владою про визнання вини в обмін на м'якше покарання. Його адвокат заявив, що Панцері визнав себе лідером і учасником злочинної організації.

Після арешту Панцері в грудні в офісі Белліні був проведений обшук, під час якого поліція пробула там шість годин і забрала велику кількість документів. Тоді вона заявила, що їй немає чого приховувати і вона ніколи не працювала на Панцері, а лише на його доньку Сільвію, яка пізніше також була заарештована разом з матір'ю за звинуваченнями в корупції та відмиванні грошей.

Нещодавно італійський суд постановив, що Сільвія Панцері може бути екстрадована до Бельгії.

55-річна Белліні керує власною фірмою в Мілані і працювала в багатьох державних установах. Тепер вона може зіткнутися з процедурою екстрадиції.

Більше читайте у статті - Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.