Глава Міноборони Британії: Путіну не варто розраховувати, що ми припинимо підтримку України

Четвер, 19 січня 2023, 16:44

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що президенту РФ не варто розраховувати на те, що Захід з часом послабить підтримку України.

Про це він заявив на пресконференції в Естонії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

"Якщо президент Путін розраховує на те, що ми занудьгуємо цього року, то він помиляється. Ми нікуди не йдемо, пане Путін, ми в цьому надовго. Ми стоїмо поруч з Україною. Вам потрібно перерахувати, вам потрібно щось змінити. Вам потрібно покинути Україну", - сказав Воллес.

Міністр заявив, що продовжуватиме підтримувати Україну "і цього року, і наступного", додавши, що Велика Британія "націлена на довгострокову перспективу".

Він додав, що життєво важливо, щоб Росія зрозуміла, що вони будуть "відкинуті назад, з України" і її суверенітет буде відновлений.

Міністр оборони додав, що Британія відправить 600 ракет Brimstone "на театр військових дій", щоб допомогти Україні. Це на додачу до бронемашин і танків Challenger 2.

"Це буде неймовірно важливо, щоб допомогти Україні домінувати на полі бою", - сказав він.

Нагадаємо, Британія анонсувала надання Україні своїх танків Challenger 2. Окрім танків, будуть передані 100 тисяч снарядів, ракети і безпілотники.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.