У німецькій опозиції розраховують, що Шольц принаймні схвалить поставки танків іншими країнами

П'ятниця, 20 січня 2023, 10:42

Зовнішньополітичний діяч опозиційного Християнсько-демократичного союзу Родеріх Кізеветтер припускає, що Німеччина дозволить поставити Києву танки Leopard сусіднім країнам, які хочуть це зробити.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

"Це мінімум", - сказав Кізеветтер. І це також, за його словами, "гірка необхідність".

Оскільки танки Leopard виробляються у Німеччині, федеральний уряд повинен заздалегідь схвалити будь-яку передачу з інших країн. Сьогодні міністри оборони західних союзників зустрічаються на американській авіабазі в Рамштайні у землі Рейнланд-Пфальц, щоб обговорити подальші поставки зброї в зону бойових дій в Україні.

Кізеветтер також сподівається, що федеральний уряд дозволить німецькій промисловості доставити старі танки Leopard 2 до Києва зі своїх запасів. За словами Кізеветтера, Україна просить про бойові танки з квітня, і наразі Україна платить "кров'ю" за цю затримку.

Кізеветтер зажадав від канцлера Олафа Шольца зробити чітку заяву про те, чи будуть танки Leopard поставлені і коли саме. Німеччина не повинна бути непередбачуваною на міжнародній арені, оскільки це шкодить репутації країни, сказав він. Американці "роблять набагато більше, але, звичайно, вони також повинні покладатися на європейську підтримку",  підкреслив він. Росія сприйняла відсутність поставок танків як "ознаку слабкості", зазначив політик.

Як повідомлялося, більшість фракцій німецького Бундестагу не підтримали пропозицію консерваторів ХДС/ХСС винести на голосування питання про надання Україні бойових танків Leopard 1 та Leopard 2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.