Зеленський звернувся до учасників "Рамштайну", закликав надати F-16

П'ятниця, 20 січня 2023, 12:16

Президент Володимир Зеленський у віртуальному зверненні до учасників Контактної групи з питань оборони України, яка розпочалася на американській авіабазі "Рамштайн" у Німеччині, закликав партнерів прискоритись із наданням Україні озброєнь.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Я можу сотні разів подякувати вам, і це буде абсолютно справедливо і чесно, враховуючи все, що ми вже зробили. Але сотні подяк - це не сотні танків. Ми всі можемо говорити тисячі слів, але я не можу замінити словами гармати, які потрібні проти російської артилерії, або зенітні ракети, які потрібні для захисту людей від російських авіаударів", - сказав Зеленський.

Але, за його словами, час залишається російською зброєю.

"Ми маємо поспішати. Час має стати нашою спільною зброєю", - наголосив він.

Зеленський завершив свою промову на конференції закликом до наступного зібрання в Рамштайні надати ракети більшої дальності і винищувачі F-16.

"У ваших силах гарантувати артилерію та авіацію, які знищать терор. У ваших силах забезпечити перемогу", - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, в уряді Нідерландів потенційно готові обговорити надання Україні винищувачів F16, якщо Київ озвучить таке прохання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.