Турецька опозиція оголосить кандидата, що кине виклик Ердогану, в лютому

П'ятниця, 20 січня 2023, 13:37

Шестипартійний опозиційний альянс Туреччини оголосить в лютому свого кандидата в президенти, який кине виклик 20-річному правлінню президента Реджепа Таїпа Ердогана на виборах у травні.

Про це заявив у п'ятницю офіційний представник опозиційної Республіканської народної партії, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

У середу президент Ердоган дав зрозуміти, що президентські і парламентські вибори відбудуться 14 травня, на місяць раніше від запланованого терміну.

Лідер однієї з найбільших партій парламенту Швеції назвав Ердогана "ісламістським диктатором"

"Ім'я кандидата в президенти (від шестипартійної опозиції. - Ред.), ймовірно, буде оголошено десь у лютому", - сказав журналістам Унал Чевікоз, радник лідера головної опозиційної Республіканської народної партії Кемаля Киличдароглу.

Шестипартійний альянс прагне створити єдину платформу, але ще не узгодив кандидата, який кине виклик Ердогану на президентських виборах.

Дві основні опозиційні партії Туреччини, секуляристська Республіканська народна партія і правоцентристська націоналістична "Хороша партія", об'єдналися з чотирма меншими партіями в рамках платформи, яка буде спрямована на демонтаж влади Ердогана. Альянсу хоче повернути парламентську форму правління, яку Ердоган змінив на президентську у 2017 році.

Як повідомлялося, напередодні виборів у Туреччині відкриють музей, присвячений президенту Реджепу Таїпу Ердогану. 

Читайте також про те, як Ердоган йде на третій термін та як вибори впливатимуть на зовнішню політику Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.