Українці почнуть навчання на Leopard 2 попри відсутність домовленості на їх постачання

Субота, 21 січня 2023, 08:32

Україна отримала "позитивний прорив" у питання навколо німецьких танків Leopard.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю Голосу Америки, пише "Європейська правда".

"Маємо прорив - це можливість для країн, які володіють "Леопардами", починати навчальні місії, курси для наших танкових екіпажів", - сказав Резніков.

"З цього ми почнемо, а тоді будемо далі рухатися. Я маю надію, що Німеччина у спокійному режимі з проведення власних внутрішніх консультацій дійде і до рішення щодо можливої передачі танків. Я оптимістично на це дивлюся. Тому що перший крок зроблено: почнемо навчальні програми для українських екіпажів на Leopard 2", - додав міністр.

За словами Резнікова, домовленостей про навчання було досягнуто завдяки "танковим" ініціативам - Польщі щодо "Leopard" та Британії щодо "Challenger".

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Бориса Пісторіуса заявив, що західні союзники поки не дійшли згоди щодо надання Україні основних бойових танків Leopard 2 на зустрічі у форматі "Рамштайн", але він доручив підготуватися своєму міністерству до "дня, який, можливо, настане".

Тим часом у німецькому уряді запевнили, що ніколи не було прив'язки постачання Україні танків Leopard до постачання танків Abrams Сполученими Штатами.

Раніше прем’єр Польщі Матеуш Моравецький раніше натякнув, що Варшава може передати Україні роту танків німецького виробництва без згоди Берліна, якщо чекатиме погодження надто довго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.