У Норвегії оштрафували російських моряків, які ходили по місту в камуфляжній формі

фото
Субота, 21 січня 2023, 13:38

Поліція Норвегії оштрафувала двох російських моряків, які ходили в портовому місті Кіркенес у камуфляжному одязі, схожому на військовий.

Про це пише Dagbladet, повідомляє "Європейська правда".

Поліція повідомила, що провела імміграційну перевірку двох російських моряків, які були одягнені в зимовий одяг. За словами поліції, одяг можна було прийняти за військову форму. Перевірка відбулася 12 січня.

 

Тепер поліцейський округ Фіннмарку підтвердив, що росіян було оштрафовано на 5000 норвезьких крон (близько $500) за прогулянку в камуфляжі.

Прокурор Мартіне Месло повідомила, що справу було розцінено як таку, що карається за статтею 165 Кримінального кодексу, яка стосується зловживання громадською уніформою.

"Той факт, що екіпажі вважають за краще ходити містом у камуфляжному одязі, який можна сприйняти за російську військову форму, як ми вважаємо, може викликати страх і дискомфорт - з огляду на військові дії Росії та політичну безпекову ситуацію, як у місцевого населення, так і в українських біженців, які живуть тут", - сказала Месло.

 

На формі були, серед іншого, російські прапори і слово "Росія", написане кириличними літерами.

Російські морські судна вважаються загрозою безпеці, і їм дозволено заходити тільки в три порти Норвегії, вказала Месло. Це одна з причин, чому розслідування закінчилося штрафом за використання уніформи.

За словами Месло, російських моряків також не часто можна побачити в такому вигляді. "У минулому використання такого одягу російськими риболовецькими екіпажами не було звичайним явищем", - сказала вона.

Нагадаємо, тисячі власників автомобілів у Норвегії отримали сповіщення від Збройних сил країни з інформацією, що їхні авто можуть бути реквізовані в разі запровадження воєнного стану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.