Данія передала Миколаївщині 11 тонн обладнання для водопостачання й опалення

Понеділок, 23 січня 2023, 18:27

Данія на прохання влади Миколаївської області передала близько 11 тонн обладнання для налагодження водопостачання й опалення в умовах, коли російські удари частково зруйнували енергосистему.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в пресрелізі Данського енергетичного агентства.

Данське енергетичне агентство спільно з посольством Данії в Києві та галузевими асоціаціями DBDH, Danske Vandværker та DANVA координувало збір обладнання, яке допоможе відновити систему енергопостачання в Миколаєві та області.

11 тонн обладнання були надані данськими постачальниками Grundfos, Broen, Hydro-X та низкою водопостачальних компаній. За допомогою Данської служби з надзвичайних ситуацій обладнання було відправлено з Данії і вже прибуло в Україну.

Вантаж складається з таких компонентів, як насоси, клапани й електроди, призначених для заміни пошкоджених компонентів системи централізованого тепло- та водопостачання Миколаєва.

"Ми повинні стояти пліч-о-пліч з цивільним населенням України, яке стало мішенню грубих путінських атак. Тому я вдячний тим данським компаніям та комунальним підприємствам, які віддали своє обладнання у стислий термін, і таким чином сприяли збереженню людських життів в Україні", – прокоментував міністр клімату, енергетики та комунального господарства Данії Ларс Огор.

Данія надасть Миколаєву техніку для відновлення інфраструктури

Як нагадує відомство, в межах заходів повоєнної відбудови України Данія взяла на себе відповідальність за відновлення Миколаєва.

Міністерство закордонних справ країни раніше виділило 119,5 мільйона датських крон (16 мільйонів євро) на підготовку до зими у Миколаєві та Кременчуці, зосередившись на ремонті будівель та аварійному ремонті систем водопостачання та централізованого теплопостачання.

Після цього в грудні 2022 року було схвалено пакет допомоги для України в розмірі 265,6 мільйона євро, з яких 75 мільйонів євро спрямовані на гуманітарну підтримку, а 190,6 мільйона євро – на вирішення критично важливих для України пріоритетів в енергетичному секторі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.