Німецькі ультраправі вимагають від Шольца заборонити Польщі поставити танки Україні

Вівторок, 24 січня 2023, 13:17

Німецька ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" вимагає, щоб канцлер Олаф Шольц не дозволяв Польщі поставки танків Leopard 2 Україні.

Про це йдеться у заяві співлідера партії Тіно Хрупалли, повідомляє "Європейська правда".

В "Альтернативі для Німеччини" нагадали про заяву міністра оборони Польщі Маріуша Блащака про те, що Німеччина отримала офіційний запит Польщі щодо дозволу на передачу Україні німецьких танків Leopard 2, які стоять на озброєнні польської армії.

"Тепер канцлер Шольц повинен нарешті показати свої кольори миру і заборонити Польщі передавати Україні бойові танки. Німецьким танкам не дозволено проїжджати через Україну. Федеральний уряд не повинен втягувати Німеччину у війну в Україні", - заявив Хрупалла.

Зазначимо, що "Альтернатива для Німеччини" має найсильнішу електоральну базу на сході Німеччини. У цьому ж регіоні найбільше німецьких громадян, які виступають проти того, щоб Німеччина допомагала Україні зброєю.

Раніше лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен заявила, що виступає проти відправки важких танків в Україну, побоюючись, що це може призвести до ескалації конфлікту з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.