Турецьке державне ЗМІ обіцяє повідомити Швеції про "92,5% незгодних" із її членством у НАТО

Вівторок, 24 січня 2023, 18:00

Турецьке державне інформаційне агентство Anadolu провело Twitter-опитування про те, чи потрібно схвалювати вступ Швеції в Північноатлантичний Альянс, і заявило, що 92,5% з тих, хто проголосував, виступив проти.

Про це повідомляє "Європейська правда".

На питання "Чи вважаєте ви, що Туреччина повинна підтримати заявку Швеції на вступ до НАТО?" протягом 24 годин відповіли 50 155 користувачів Twitter. В Anadolu зауважують, що "багато хто також поділився своїми думками в коментарях" до посту.

Державне ЗМІ Туреччини повідомило, що передасть результати свого опитування шведській владі.

Опитування було проведене після спалення копії Корану під час акції біля посольства Анкари в Стокгольмі. Після неї турецький президент Реджеп Таїп Ердоган у понеділок попередив Швецію, що їй не варто сподіватися на підтримку Туреччини для вступу в НАТО.

Швеція спільно з Фінляндією подала заявку на вступ до НАТО у травні 2022 року – після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і тепер потребують підтримки всіх країн-членів Альянсу для схвалення рішення про вступ.

Але Туреччина заявила, що обидві країни, а особливо Швеція, повинна зайняти більш чітку позицію проти тих, кого Анкара вважає терористами.

Фінський міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто у вівторок заявив, що в переговорах Фінляндії та Швеції з Туреччиною щодо їхньої заявки на вступ до НАТО потрібен кількатижневий тайм-аут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.